Wolven.

Wolven behoren bij de

hondenfamilie, met fonkelende, gele ogen en een slank, gespierd lichaam. Er zijn zevenendertig soorten hondachtigen, waaronder wolven, jakhalzen, coyotes, vossen en wilde en tamme honden. Hondachtigen komen op alle continenten voor behalve op Australië en Antarctica.

Het zijn vleeseters (carnivoren) die goed kunnen horen en ruiken. Wolven en wilde honden jagen op prooien, die ze met hun scherpe tanden doden. Maar er zijn ook hondachtigen die plantaardig voedsel en insecten eten.

Deze beesten behoren tot de intelligentste dieren. Sommige, zoals wolven leven in groepen van ongeveer acht tot twintig dieren. Elke groep heeft een rangorde en wordt geleid door het sterkste mannetje of vrouwtje.

Vossen        

De vos is familie van de hond en behoort natuurlijk tot de zoogdieren. De vos is een roofdier d.w.z. dat hij jaagt op zijn prooi.

 • Wat eet onze vriend zoal. De vos is in feite een vleeseter, een geleerd woord hiervoor is 'carnivoor'. Hij vangt konijnen, vogels, muizen, ratten, kikkers, hazen, ja zelfs aardwormen. Soms pakt hij ook vruchten en eieren. Hij eet ook krengen (dode dieren). Als er te weinig voedsel is schakelt het menu van de vos om naar 'omnivoor'. Dit betekent dat hij dan alleseter wordt.

 • Over de voortplanting wil ik het volgende kwijt. De paring gebeurt in januari. De dracht duurt een vijftigtal dagen. Dus ergens in maart krijgt de moeder jongen. Een vossenjong wordt ook 'welp' genoemd zoals bij de leeuw. Het nest kan 2 tot 7 jongen tellen. De welpen worden blind geboren, net zoals bij de mens. Elk jong weegt 80 tot 150 gram. De ouders beschermen hun welpenkroost gedurende 4 tot 6 maanden. De eerste drie tot vier weken worden de jongen gevoed met moedermelk, dit noemen we zogen (vandaar zoogdieren). Nadien krijgen ze vers vlees, natuurlijk niet uit de koelkast, maar van de ouders. Daarna krijgen ze levende prooi om ze vertrouwd te maken met de jacht. Een vossenkoppel blijft trouw aan mekaar.

 • Hoe ziet hij eruit, wel op de foto kan je zien (hierboven) dat hij een rosbruine kleur heeft. Een volwassen vos weegt 6 tot 10 kg. Dat is niet echt zwaar hoor. De vos meet ongeveer 1m10 tot 1m50. Natuurlijk is dit wel met zijn staart erbij gerekend

 • Hyena's

  Gevlekte hyena's zijn de grootste van alle soorten hyena's. Ze hebben een massieve kop met krachtige kaken, waarmee ze zelfs botten kunnen kraken. De voorpoten zijn langer dan de achterpoten. Het lijkt dan ook of ze een schuine rug hebben. Aan elke poot hebben ze vier tenen. Een kwartier lang houden ze een snelheid van 40 km per uur vol. Hun topsnelheid is zo'n 60 km per uur. De ruige vacht van gevlekte hyena's is geelgrijs met veel donkere vlekken. Hun staart is kort en geeft de stemming van de dieren aan. Een opgerichte staart betekent zoiets als: pas op. Heeft een hyena zijn staart tussen de achterpoten dan zegt hij tegen de ander: jij bent de baas.

  Amerikaanse wilde hond.         

  Afrikaanse wilde honden zijn roofdieren, d.w.z. ze eten vlees. Het zijn verre familieleden van de huishond. Toch zijn er twee verschillen die je makkelijk kunt zien. Huishonden hebben niet zulke grote, rechtopstaande en ronde oren. De Afrikaanse wilde hond heeft aan iedere poot vier tenen en de huishond vijf.

  Verschillende kleurtjes.

  De wetenschappelijke naam is Lycaon pictus. Dit betekent 'geschilderde wolf'. Wetenschappers hebben de soort deze naam gegeven omdat hij familie van de wolf is en omdat de vacht van elk dier een ander vlekkenpatroon heeft in de kleuren zwart, wit en geel. Zoals je mensen kunt herkennen aan het gezicht, kun je de individuele honden herkennen aan hun vlekkenpatroon. Bij de geboorte zijn de puppies nog zwart-wit. Na vijf weken worden sommige zwarte haren geel. Als de pups 14 weken zijn, hebben ze dezelfde kleuren als de volwassen dieren. Hoewel de vacht van ieder dier andere vlekken vertoont, zijn bepaalde kenmerken bij ieder dier hetzelfde. Zo hebben ze allemaal een witte staartpunt, een zwarte steep op het voorhoofd en een zwarte snuit. De mannetjes zijn even groot als de vrouwtjes. Ze zijn ongeveer 75 centimeter hoog en wegen tussen de 18 en 35 kilogram. In de vrije natuur worden ze maximaal tien jaar oud. In dierenparken worden ze meestal iets ouder.

  Jakhalzen.   

  De jakhalzen vormen een groep van middelgrote hondachtigen uit het geslacht Canis, waartoe ook de hond, de coyote, de wolf, de rode wolf en de Ethiopische wolf behoren. Jakhalzen leven in Afrika, Zuid-Azië en Zuidoost-Europa. Er zijn drie soorten: de goudjakhals de zadeljakhals (Canis mesomelas) en de gestreepte jakhals (Canis adustus). Een gezamenlijke voorouder van deze dieren leefde ongeveer zes miljoen jaar geleden. Soms wordt ook de Ethiopische wolf (Canis simensis) tot deze groep gerekend, maar deze soort is waarschijnlijk nauwer verwant aan de wolf.

  Jakhalzen zijn slanke, middelgrote hondachtigen met lange poten. Met hun goed ontwikkelde gehoor en reukzin kunnen ze van verre voedsel vinden. Hoewel ze een reputatie van aaseters hebben, jagen ze ook op kleine zoogdieren tot de grootte van een haas of een antilopekalf, vogels en reptielen, en zijn ze niet van aas afhankelijk. Ze eten zelfs vruchten en insecten. Tijdens het jagen kunnen ze samenwerken met andere jakhalzen, voornamelijk hun partners. Ze zijn voornamelijk actief in de schemering en de nacht.

  Honden.

  Dit is een Blindengeleidehond.

  Het is meestal een Labrador of Golden Retriever deze honden zijn rustig en trouw.

                                                                                                                                                                     

  Poedels worden vaak gebruikt voor schoonheidswedstrijden. Hun vacht word vaak gekamt of geschoren, en soms krijgen ze staartjes en speltjes op.

                                                                                                                                                                     

  De Dalmatier.

  Deze honden spelen de hoofdrol in de beroemde Disney film 101 Dalmatiers. In het echt zijn deze honden heel eigenwijs en luisteren slecht naar hun baasje.

   

                                                                                                                                                                        

   

  De Golden Retriever is het meest bekenste  ras van de honden, en ook wel het meest populairste ras van de honden omdat: De Golden Retriever vriendelijk, intelligent en gehoorzaam is.

                                                                                                                                                                     

  De Jack Russel is ook een geliefde hond hij is niet zo groot als de Golden Retriever of de Dalmatier. De Jack Russel wordt ongeveer zo'n 20,5 cm tot 30,5 cm. Maar het enige nadeel van de Jack Russel is dat hij zo kieskeurig kan zijn met eten.

   

                                                                                                                                                                     

  De Beagle is een lieve hond. Het karakter van een Beagle is, vriendelijk, speels, aanhankelijk, ( Dat hij graag bij je wil zijn.) Dol op kinderen en slim.

   

                                 

                                                                                                                                                                     

  De Bernen Sennenhond is heel waakzaam en dus handig als een waakhond. Aan een Bernen Sennenhond kun je veel leren zoals een poot geven of zitten. Soms zijn Bernen Sennenhonden heel eigenwijs. De hond kan ook goed overweg met kinderen.

                                                                                                     

   

  De Chihauhau hecht zich snel aan zijn/haar baasje. Aan Chihauhau´s kan je veel leren. De karakter van de chihauhau is snel, lief, speels en erg moedig.Er is trouwens een kortharige Chihauhau. En een langharige Chihauhau.

      

  Kortharige Chihauhau.

    

  Langharige Chihauhau. 

    

                                                                                                      

  Dit is nog zo´n lieve hond de Boomer. De Boomer is lief, schattig vooral! Ze kunnen goed met kinderen omgaan, trouw zijn ze hecht aan hun baasje, aan de Boomer leer je wel minder snel aan.

                                                                                                      

      Deze hond word een Windhond genoemd. Ze kunnen enorm hard rennen. (Wel 70 km per uur!) Ze doen ook vaak mee aan Hardren wedstrijden.

                                                                                                                                                                    

  Dit zijn jachthonden. Ze rennen vaak met paarden rond de bossen. Ze volgen dan ook een spoor van een vos. Ze kunnen ook heel goed ruiken.

                                                                                                                                                                     

  Je hebt ook sledehonden of hoewel Husky's. Deze honden zijn heel sterk en snel en kunnen heel goed tegen de kou.

                                                                                                                                                                     

  Je hebt ook hele gekke honden zoals: Zwabberhonden. Of een Pumi. . .

   andere gekke hond de Amerikaanse naakthond.

   

   

                                                                                                                                                                     

  Deze hond is een sharpei. Hij lijkt heel oud maar dat is hij niet. Dat hoort bij zijn soort.

                                                                                                                                                                     

  De Pitbull is vaak een agressiefe hond maar dat komt meestal door het baasje, als je een speciale pitbull traning geeft komt het wel goed! Hij heeft het karakter: Onverschilligheid voor pijn, en koppigheid.